top of page

Kulturní akce

Vedle degustací se u nás koná i řada doprovodných akcí. A vítáme spolupráci s dalšími pořadateli.

Uskutečněné akce

22. 10. 2022, od 18:00 So

Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou

Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.

Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)

  • Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)

  • Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)

  • Relevé Roast Beef

  • Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)

  • Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert) 

Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.

Cena: 2.500 Kč

13. 10. 2022, od 19:30 Čt

Koncert Lemaja a Jiří Šámal

Písně různých žánrů v podání kvartetu Lemaja a Jířího Šámala s podmanivý doprovodem na Hang drum.

Poprvé v Domě 550!

Cena: vstupné dobrovolné

08. 09. 2022, od 17:30 Čt

Výprava za historií hlavní třídy

Výprava do historie v historických kulisách.

O tom, jak se na hlavní třídě podnikalo na přelomu 19. a 20. století u zážitkové kávy či čaje přednášel Zdeněk Pospíšil.

Jedinečný výhled z terasy neb oken byl zaručen.

Akce se pořádala ve spolupráci se spolkem Halda Kladno.

Cena: vstupné dle uvážení

17. 05. 2022, od 19:00 Út

Lórový karbanicko-gurmánský večer

Večer pro nepolíbené, nezkušené a nemachrující hráče Lóry.

 

Hra v karty se snoubila s potěchou chuťových pohárků nad specialitami našeho kuchmistra.

Akce se pořádala ve spolupráci se spolkem Halda Kladno.

Cena: 550 Kč

14. 02. 2022, od 18:00 Po

Svatý Valentýn

Oslava svatého Valentýna s květinami a dobovým přáním. 

Program gastronomický

  • Potage (polévka): Purée d'oignon à la Russe - cibulové pyré se štičími knedlíčky

  • Hors d'oeuvre (předkrm): Croquettes de foies gras - kroketky z lanýžů a kachních jater

  • Entrée (menší chod): Turbot, sauce homard - pakambala s omáčkou z humra, glazovaná zelenina

  • Relevé (větší chod): Côtelettes d'agneau à la purée de scorsonère - jehněčí kotletky s omáčkou z bordeaux, pyré z černého kořene

  • Entremets (druhé chody): Champignon à la Barigoule - plněný hnědý žampion a La gelée d'oranges à la Anglaise - mléčný zákusek s pomeranči a šlehačkou

  • Dessert (zákusek): Bonbons de marrons - kaštanové bonbony

Cena: 2.900 Kč

bottom of page