Kulturní akce
Vedle degustací se u nás koná i řada doprovodných akcí. A vítáme spolupráci s dalšími pořadateli.
Uskutečněné akce
22. 10. 2022, od 18:00 So
Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou
Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.
Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)
-
Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)
-
Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)
-
Relevé Roast Beef
-
Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)
-
Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert)
Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.
Cena: 2.500 Kč




13. 10. 2022, od 19:30 Čt
Koncert Lemaja a Jiří Šámal
Písně různých žánrů v podání kvartetu Lemaja a Jířího Šámala s podmanivý doprovodem na Hang drum.
Poprvé v Domě 550!
Cena: vstupné dobrovolné



08. 09. 2022, od 17:30 Čt
Výprava za historií hlavní třídy
Výprava do historie v historických kulisách.
O tom, jak se na hlavní třídě podnikalo na přelomu 19. a 20. století u zážitkové kávy či čaje přednášel Zdeněk Pospíšil.
Jedinečný výhled z terasy neb oken byl zaručen.
Akce se pořádala ve spolupráci se spolkem Halda Kladno.
Cena: vstupné dle uvážení


17. 05. 2022, od 19:00 Út
Lórový karbanicko-gurmánský večer
Večer pro nepolíbené, nezkušené a nemachrující hráče Lóry.
Hra v karty se snoubila s potěchou chuťových pohárků nad specialitami našeho kuchmistra.
Akce se pořádala ve spolupráci se spolkem Halda Kladno.
Cena: 550 Kč




14. 02. 2022, od 18:00 Po
Svatý Valentýn
Oslava svatého Valentýna s květinami a dobovým přáním.
Program gastronomický
-
Potage (polévka): Purée d'oignon à la Russe - cibulové pyré se štičími knedlíčky
-
Hors d'oeuvre (předkrm): Croquettes de foies gras - kroketky z lanýžů a kachních jater
-
Entrée (menší chod): Turbot, sauce homard - pakambala s omáčkou z humra, glazovaná zelenina
-
Relevé (větší chod): Côtelettes d'agneau à la purée de scorsonère - jehněčí kotletky s omáčkou z bordeaux, pyré z černého kořene
-
Entremets (druhé chody): Champignon à la Barigoule - plněný hnědý žampion a La gelée d'oranges à la Anglaise - mléčný zákusek s pomeranči a šlehačkou
-
Dessert (zákusek): Bonbons de marrons - kaštanové bonbony
Cena: 2.900 Kč



