Ladies and Gentlemen,

let us guide you to the turn of 19. and 20. centuries

we welcome you in our authentic premises and equipment

or we can come to your premises

Do you have an idea or nudging to organise with us your own cultural program? We would gladly discuss potential options with you.

Untitled-1.png

Premises

Inner parlour is 100 sq. m., terrace is 120 sq. m. facing quiet pedestrian zone, we can serve up to 80 travellers in hot weather, and upto 50 in cold weather. To be able to enjoy exquisite royal dining we recommend 30 travellers. ​

Untitled-1.png

Gastronomy

We have brand new kitchen equipment, which is at disposal of our superior Grand Chef. We prepare courses from royal menus served in the 19. century, for instance onion purée with pike quenelles, stuffed artichoke, turbot with caper sauce or chestnut bonbons. The count cellar provides selected wines and spirits, beloved by aristocracy in our Empire. Pairing of meals and beverages is our passion.

Untitled-1.png

Culture

Personal approach can be elevated by personalised hand-paper invitations, hand-written menus, preparation of personalised stuff for hygiene. Historic program about year 1890 can be organised, explaining everyday basics of higher society base on examples - equipment of our parlour - electrification, hygiene, heating. Time travellers can also try selected artefacts - brew their own coffee in balancing siphon coffee maker, to write by pen and ink, and in the future try a stereoscope or wear clothes. Acustics for live music is very good. We can utilise upright piano in the parlour and invite a performers. 

Please send us an e-mail to dum550@dum550.cz 

or call 603 878 305

We remain your obedient servants from House 550!

22. 10. 2022, od 18:00 So

Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou

Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.

Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)

  • Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)

  • Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)

  • Relevé Roast Beef

  • Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)

  • Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert) 

Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.


Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou. 

Cena: 2.500 Kč

Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
1/12

22. 10. 2022, od 18:00 So

Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou

Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.

Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)

  • Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)

  • Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)

  • Relevé Roast Beef

  • Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)

  • Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert) 

Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.


Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou. 

Cena: 2.500 Kč

Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
1/12

22. 10. 2022, od 18:00 So

Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou

Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.

Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)

  • Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)

  • Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)

  • Relevé Roast Beef

  • Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)

  • Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert) 

Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.


Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou. 

Cena: 2.500 Kč

Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
1/12

22. 10. 2022, od 18:00 So

Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou

Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.

Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)

  • Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)

  • Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)

  • Relevé Roast Beef

  • Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)

  • Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert) 

Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.


Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou. 

Cena: 2.500 Kč

Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
1/12

14. 02. 2022, od 18:00 Po

Svatý Valentýn

Oslava svatého Valentýna s květinami a dobovým přáním. 

Program gastronomický

  • Potage (polévka): Purée d'oignon à la Russe - cibulové pyré se štičími knedlíčky

  • Hors d'oeuvre (předkrm): Croquettes de foies gras - kroketky z lanýžů a kachních jater

  • Entrée (menší chod): Turbot, sauce homard - pakambala s omáčkou z humra, glazovaná zelenina

  • Relevé (větší chod): Côtelettes d'agneau à la purée de scorsonère - jehněčí kotletky s omáčkou z bordeaux, pyré z černého kořene

  • Entremets (druhé chody): Champignon à la Barigoule - plněný hnědý žampion a La gelée d'oranges à la Anglaise - mléčný zákusek s pomeranči a šlehačkou

  • Dessert (zákusek): Bonbons de marrons - kaštanové bonbony

Cena: 2.900 Kč

Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
Add a Title
Add a Title

Describe your image

press to zoom
1/12